خدمات رتبه بندی شرکت

خدمات رتبه بندی شرکت سایاتدبیر

رتبه بندی شرکت و تعیین گرید آن، از مهمترین اموری که یک شرکت پس از ثبت شرکت باید انجام دهد. رتبه بندی به منزله یک نوع سنجش عیار است که اعتبار شرکت را بالا می‌برد. در واقع رتبه بندی به معنای معیار، توانایی، صلاحیت و حتی شایستگی شرکت بر اساس اصول، قوانین و آیین نامه‌های از پیش تدوین شده است. این عیارسنجی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی معرفی می‌شود و در نهایت با درخواست شرکت‌ها به آنها تعلق می‌گیرد.

اخذ تضمینی انواع رتبه

اخذ رتبه در کوتاه ترین زمان

خدمات رتبه بندی شرکت VIP

تضمین بازگشت وجه

آخرین مطالب رتبه بندی شرکت 

در قسمت بعدی می توانید آخرین مطالب مرتبط با رتبه پیمانکاری را مشاهده کنید.

نتیجه‌ای پیدا نشد.

رتبه بندی شرکت چیست و چه کاربردی دارد؟

از مهمترین اموری که یک شرکت پس از ثبت شرکت باید انجام دهد، رتبه بندی و تعیین گرید می‌باشد. رتبه بندی به منزله یک نوع سنجش عیار است که اعتبار شرکت را بالا می‌برد. در واقع رتبه بندی به معنای معیار، توانایی، صلاحیت و حتی شایستگی شرکت بر اساس اصول، قوانین و آیین نامه‌های از پیش تدوین شده است. این عیارسنجی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی معرفی می‌شود و در نهایت با درخواست شرکت‌ها به آنها تعلق می‌گیرد.

به طور حتم هر شخص حقیقی و حقوقی تمایل دارد با شرکتی وارد مذاکره شده و قرار منعقد کند که بر پایه صلاحیت‌های فنی و ملاک‌های ارزشگذاری و تجربه‌های علمی مورد تایید باشد. این مفاهیم از طریق گرید شرکت قابل درک است. همچنین پارامترهای متعددی نظیر تجارب کاری، سابقه‌های بیمه جهت صلاحیت، انعقاد قراردادها، تعداد نفرات و کارایی هر فرد، توان مالی، توان فنی، توان مهندسی، توان علمی و اظهارنامه آخرین سال های فعالیت شرکت در رتبه بندی موثر هستند که ارزش آن را افزایش می‌دهند.

همانطور که گفته شد، رتبه بندی شرکت در حوزه مناسب می‌تواند یک دید کلی از وضعیت شرکت به نمایش بگذارد و نقاط ضعف و قوت شرکت را به افراد نشان بدهد. لازم به ذکر است جهت حضور در مناقصه، یک شرکت ملزم به دریافت گواهینامه صلاحیت از سازمان مدیریت و برنامه است، چرا که یک کارفرما با توجه به رتبه شرکت قادر خواهد بود به میزان توان فنی و توان مالی شرکت پی ببرد و از میان شرکت‌های مختلف شرکت مذکور را انتخاب نماید.

رتبه بندی شرکت چیست

انواع رتبه بندی شرکت

با توجه به دسته بندی بالا، هر شرکت باید نسبت به اخذ رتبه متناسب با گروه خود اقدام کند. همچنین هر شرکت باید تمام تلاش خود را در راستای افزایش رتبه خود به کار بگیرد تا بتواند در زمینه‌های مختلف کاری، فنی و مالی با رقبای خوب وارد رقابت شده و با سربلندی از این رقابت خارج شود. البته سازمان فنی و عمرانی استانداری‌های کشور تقسیم بندی‌های کلی تری هم برای رتبه بندی طرح ریزی کرده است که شامل دو گروه پیمانکاری و مشاوره می‌شود. طی مصوبات سازمان مدیریت و برنامه ریزی به همراه معاونت فنی و عمرانی استانداری‌ها، 5 گروه مختلف برای رتبه‌بندی شرکت‌ها در نظر گرفته شده است که این 5 گروه به شرح زیر می‌باشد:

  • رتبه بندی شرکت های مشاور
  • رتبه بندی شرکت های پیمانکار
  • رتبه بندی شرکت های انفورماتیک
  • رتبه بندی شرکت های انبوه ساز
  • طرح و ساخت (EPC)
  • رتبه بندی صلاحیت اداره کار

شیوه و نحوه رتبه بندی شرکت

رتبه بندی یا همان اخذ گرید شرکت مهمترین اقدام یک کسب‌وکار پس از تاسیس و ثبت شرکت محسوب می‌شود. در رتبه بندی یک عدد در بازه 1 الی 5 به شرکت اعطا می‌شود که هرچه عدد دریافتی به یک نزدیکتر باشد، به معنای عملکرد بهتر شرکت است. پس شرکت‌ها باید در راستای حرکت به سوی رتبه 1 تلاش کنند. رسیدن به رتبه برتر می‌تواند منجر به دریافت رتبه عالی در ارزیابی‌های دیگر نظیر ارزیابی ISQI باشد. همچنین گرید یک شرکت تاثیر بسزایی در برندینگ آن شرکت خواهد داشت و به حرکت‌های بزرگ در راستای توسعه و رشد کمک می‌کند.

در زمان رتبه بندی، یک شرکت از جنبه‌های مختلف همچون فنی، مالی و سابقه مدیران شرکت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و بر اساس این پارامترها رتبه منحصر به فردی خود را دریافت می‌کند. تخصیص گرید به شرکت‌ها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی صورت می‌پذیرد. در این رویه شرکت بر اساس استانداردها و آیین نامه‌های مدون در سازمان، مورد ارزشیابی قرار می‌گیرد و در ابتدا به یکی از دسته‌های شرکت‌های پیمانکاری یا مشاور وارد می‌شود. شرکت‌های پیمانکار علاوه بر نرخ پیشنهاد برای اجرای پروژه بر اساس میزان توان فنی و سوابق اجرایی مورد سنجش قرار می‌گیرند. در نهایت بر اساس پارامترهای مختلف نظیر نیروهای کار، سوابق کاری آنها، تجربه کاری و توان مالی شرکت به آنها از بین اعداد 1 تا 5 یک رتبه داده می‌شود. مسیر بالا شیوه اخذ گواهی رتبه بندی شرکت و دریافت گرید را نشان می‌دهد. جالب است بدانید هیچ سازمان یا ارگان دولتی حق انعقاد قرارداد با شرکت‌های فاقد رتبه را ندارد.

مراحل ثبت درخواست رتبه بندی شرکت

کلیدی‌ترین مرحله جهت رتبه‌بندی شرکت گردآوری مدارک مدنظر است، چرا که در صورت هرگونه نقص یا مشکل در مدارک ارائه شده به سازمان مشکلات متعددی برای فرد و شرکت ایجاد خواهد شد. حتی ممکن است هزینه‌های جاری چندین برابر افزایش پیدا کند. جهت اخذ رتبه و گریدبندی مناسب شرکت باید مراحل خاصی سپری شود که در لیست زیر این مراحل به ترتیب اشاره شده است:

  1. ثبت نام اولیه در سامانه ساجات و اخذ نام کاربری و پسورد و ورود به سامانه
  2. ورود اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نظر
  3. پرداخت هزینه های قانونی
  4. ارسال به کارشناسی
  5. تایید درخواست
  6. تحویل فیزیکی مدارک به سازمان
  7. پیگیری نهایی جهت صدور گواهینامه

شروط لازم جهت رتبه بندی شرکت

بدیهی است اخذ رتبه مستلزم داشتن شرکت است، بنابراین در صورت نداشتن یک شرکت در حوزه کاری خود باید ابتدا نسبت به ثبت شرکت اقدام کنید، سپس به دنبال اخذ رتبه برای آن باشد. همچنین رتبه بندی برای شرکت مستلزم برخورداری از شرایط خاص است که در لیست زیر این شرایط به صورت کامل و دقیق نام برده شده است:

  • شرکت باید حتماً فرایند ثبت شرکت را با موفقیت سپری کرده باشد.
  • شرایط، امتیازات و صلاحیت شرکت باید محرز گردد.
  • شرکت باید در کارنامه خود هیچگونه سوءپیشینه یا ممنوعیت کاری نداشته باشد.
  • مدیران شرکت می‌بایست در سمت‌های دولتی مشغول نباشند.
  • شرکت بایستی بابت کد کارگاهی شرکت اقدام و اخذ کد انجام گرفته باشد.
  • مدارک تحصیلی مدیران، هیئت مدیره، اعضا و کارکنان باید از امتیاز خوبی برخوردار باشد.
  • سوابق کاری کارمندان باید مفید و منطبق با حوزه کاری فعلی باشد.
  • دوم سوم از اعضای هیئت مدیره باید دست کم از مدرک کارشناسی مورد تایید سازمان برخوردار باشند.
  • مدیر عامل حتما باید امتیاز آور باشد.
  • همچنین دو نفر از مهندسین عضو در هیئت مدیره
  • می‌بایست دارای 3 سال سابقه بیمه مفید رد شده در یک شرکت پیمانکاری با مشاور باشند.

فواید رتبه بندی شرکت ها

به طور کلی ثبت شرکت و اخذ رتبه و گرید بندی از فواید بی شماری برخوردار است. بنابراین هر کسب‌وکار باید به محض شروع فعالیت خود برای دریافت رتبه مقدمات لازم را فراهم سازد. لازم به ذکر است عدم توجه به این موضوع جلوی بهبود وضعیت شرکت را گرفته و آن را به سمت نابودی می‌کشاند. با وجود فواید زیاد، اما مهمترین دلیلی که شرکت‌ها را به اخذ رتبه سوق می‌دهد، عدم اجازه همکاری و انجام پروژه های اجرایی با دستگاه‌های بخش دولتی و خصوصی است. یک شرکت برای عقد قرارداد با شرکت‌های دولتی و حتی خصوصی به صورت اساسی به رتبه بندی نیاز دارد، چرا که این رتبه بندی است که توانایی مالی، فنی، علمی و اجرایی شرکت را مشخص می‌سازد. بنابراین سرمایه گذار تنها با مشاهده رتبه شرکت می‌تواند بهترین گزینه را برای اجرای پروژه‌های بخش عمرانی و اجرایی انتخاب نماید. همانطور که اشاره کردیم، اخذ گرید شرکت منوط به برخورداری از پرسنل امتیاز آور است؛ در واقع اگر پرسنل دارای سوابق بیمه، تخصص بالا و گواهی کار مرتبط باشند، شرکت می‌تواند رتبه خوبی کسب نماید. اما فواید رتبه بندی چیست؟ در لیست زیر به مزایای اخذ رتبه برای شرکت پرداخته‌ایم:

  • فراهم شدن انگیزه رقابت در فضای شرکت و تلاش کارکنان جهت کسب رتبه برتر در رقابت با سایر شرکت‌ها
  • ارتقای رشد، توسعه، آبادانی و پیشرفت کشور
  • مشخص شدن نقاط ضعف و قوت کسب و کارها
  • آشنایی به تهدید ها و فرصت‌های پیش روی شرکت در بازار رقابتی دنیای امروز
  • سرعت بخشیدن به تصمیم گیری سرمایه گذاری یا مجری جهت انتخاب یا برگزیدن شرکت‌هایی با گرید بالاتر
  • افزایش احتمال انعقاد قرار و همکاری با شرکت‌های دولتی
  • شانس همکاری با شرکت‌های بین المللی
  • فراهم کردن زمینه برای برنامه ریزی بلند مدت و تعیین رسالت و اهداف بلند پروازانه

مدارک لازم جهت رتبه بندی شرکت

هر شرکت و کسب‌وکار جهت اخذ رتبه باید اسناد و مدارک مورد نیاز را جمع آوری نماید، چرا که اگر یک شرکت مدارک مورد نیاز را گردآوری نکرده باشد، احتمال دارد درخواست آن از سوی سامانه ساجات رد شود یا این که درخواست وی در بازه زمانی طولانی‌تر از معمول پاسخ داده شود. در صورت نیاز می‌توانید به سامانه ساجات مراجعه کنید و کلیه مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست رتبه بندی شرکت را در این سامانه مشاهده بنمایید. هم چنین این مدارک مذکور به صورت مبسوط در نوشته در قیمت گرید شرکت‌ها به صورت کامل و دقیق شرح داده شده است. همچنین در سایت ساجات اطلاعات کاملی از نحوه بارگذاری مدارک و ثبت درخواست وجود دارد. از مهمترین مدارک مورد نیاز جهت رتبه بندی شرکت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کپی برابر اصل تمام مدارک هویتی اعضای هیئت مدیره و سهامداران
  • آخرین تغییرات شرکت و درج آن در روزنامه رسمی
  • اساسنامه شرکت
  • مدرک تحصیلی اعضای هیئت مدیره و کلیه سهامداران
  • سوابق بیمه‌ای کلیه اعضای هیئت مدیره
  • مدارک مبنی بر نداشتن سوء پیشینه هر کدام از اعضای هیئت مدیره
  • ثبت نام در سامانه ساجات و ارائه درخواست رتبه بندی به صورت آنلاین

هزینه رتبه بندی شرکت در سال 1403

به طور کلی قیمت اخذ رتبه بندی شرکت به عوامل متعددی بستگی دارد. جهت کسب اطلاعات دقیق در این زمینه می‌بایست با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. برای براورد هزینه دقیق گرید بندی می‌بایست نوع کار، شاخه فعالیت و شرایط فعالیت شما مشخص شود. هزینه‌های ناشی از اخذ رتبه برای یک شرکت به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1. هزینه‌های عملیاتی: این قبیل هزینه‌ها بابت به اجرا درآوردن قوانین و استانداردهای مدون در آیین نامه اخذ گرید در نظر گرفته می‌شود که معمولا میزان آن بسیار زیاد و بالا است.
  2. هزینه‌های جانبی: این هزینه‌ها مربوط به فیش‌های واریزی به سامانه ساجات بوده که معمولا میزان آنها نسبتا کم و اندک است. به این مبلغ باید هزینه‌هایی نظیر ثبت آگهی در روزنامه رسمی کشور و تهیه کپی برابر اصل از مدارک مورد نیاز را نیز اضافه کنید.

دریافت مشاوره تخصصی برای اخذ رتبه شرکت

ثبت شرکت (یا ثبت تغییرات شرکت) و در پی آن اخذ گرید شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است. یک شرکت می‌تواند با اخذ رتبه بندی شرکت با ارگان‌های دولتی همکاری کند، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسد، برنامه ریزی بلند مدت بنماید، برای رقابت با رقبا انگیزه پیدا کند. از همین بابت اخذ رتبه باید در اولویت تمام کسب‌وکارهای نوپا قرار بگیرد. با این حال اخذ گرید برای شرکت یک مسئله پر چالش و دشوار به شمار می‌رود. اگر برای گرفتن رتبه سوال دارید یا نیازمند مشاوره هستید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نظرات مشتریان

مشتریان ما درباره سایاتدبیر چه می‌گویند ؟

فهرست
مشاوره تخصصی رایگان